Megunhatatlan, laktató sütemény, akár uzsonnának is.
Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt / fehér búzalisztet és teljes kiőrlésű tökölylisztet kevertem
- 1 kiskanál sütőpor
- 250 g vaj
- 90 g nádcukor
- 2 tojás + 1 tojás felverve a sütőbe tett tészta tetejére kenéséhez
- só
- 3 evőkanál tejföl
- kevés kekszmorzsa a tészta megszórásához
A lisztet a sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, csipetnyi sót és a tejfölt. Gyorsan összegyúrjuk, kétfelé osztjuk.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg túró
- 1 kis dobozos tejföl
- 50 g vaj
- 120 g nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 7 evőkanál búzadara
- só
- reszelt, vagy szárított citromhéj ízlés szerint
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, a vajat, a cukrokat, a tojássárgáját, citromhéjat, búzadarát. A tojásfehérjébe csipet sót szórunk, rövid időre félretesszük. A túrós tölteléket kb. fél óráig pihentetjük a búzadara miatt.
A sütőt közepes hőfokúra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az alsó tésztalapot kinyújtjuk, belefektetjük a tepsibe, villával megszurkáljuk, kekszmorzsával megszórjuk.
A túrótöltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe és a tésztára simítjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk, ráfektetjük a süteményre, villával megszurkáljuk, felvert tojással megkenjük és a sütőbe tesszük. Kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Felkockázzuk és rácson hűtjük ki. Hamar el fog fogyni. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.