Az almás pitékre jellemző töltelékkel bolondítottam meg az egyszerű kevert tészta tetejét.
Kezdjük a töltelékkel:
1,5 kg alma csutkáját, héját eltávolítjuk, lereszeljük, majd 70 g nádcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, 1 kiskanál fahéjjal tűzre tesszük, kicsit megpároljuk. Ezután lecsepegtetjük egy nagy szűrőn, hogy sok almalé ne maradjon benne.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 150 g nádcukor
- 250 g vaj, vagy margarin
- kevés só
- 400 g liszt
- kevés sütőpor
- 1 kis pohár tej
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kevés sóval és a cukor felével habosra keverjük.
A tojássárgáját a cukor másik felével felhabosítjuk, hozzáadjuk a vajat, majd a tojásfehérjés habot, a sütőporral elkevert vegyes lisztet (rostos és finomliszt keveréke ízlés szerint), valamint a tejet és kézi habverővel határozottabb mozdulatokkal átdolgozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belesimítjuk, tetejére pedig az előkészített reszelt alma kerül, amit villával belehúzkodunk.
Addig sütjük, amíg a teteje picit pirulni kezd, de tűpróbát végezzünk, hogy kellően átsült-e a tészta.
Hosszúkás szeletekre vágjuk, már langyosan is fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.