Új fejezet érkezett nálam a sütésben: mostantól villanysütővel süthetek.
Az első tesztalanyom egy klasszikus piskótatekercs volt.
Kimértem 6 evőkanál nádcukrot, valamint 4 evőkanál finom lisztet, melyhez 2 evőkanál étkezési keményítőt és 1 kiskanál sütőport kevertem.
7 db tojást szétválasztottam. A fehérjét pici sóval gépi habverővel felvertem, majd a nádcukorból 3 evőkanállal tovább kevertem, hogy jó kemény hab legyen. A sütőt előmelegítettem.
A tojássárgákat a cukor másik felével kikevertem, utána kézi habverővel, laza mozdulatokkal összevegyítettem a tojásfehérje habbal és a lisztkeverékkel.
Sütőpapírral borított sütőlemezre kentem a habos masszát és már mehetett is a 180 fokos sütőbe.
Kb. 30 perc alatt megsült. Azonnal tiszta konyharuhával leterített gyúródeszkára borítottam, pár percet vártam, majd baracklekvárral megkentem, gyors mozdulattal feltekertem és hagytam kihűlni.
Kevés porcukorral díszíthető és szeletelhető. Nagyon könnyed, finom tésztája lett, sokkal jobb eredményt értem el a villanysütőnél, így meg vagyok elégedve.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.