Viszonylag egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes sütireceptet hoztam.
Hozzávalók a tésztához:
- 150 g liszt / gluténmentes piskótalisztet és fehér búzalisztet kevertem
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 150 g darált dió
- 3 tojás
- só
- 80 g nádcukor
- 3 dl tejföl
Egy kisebb, szögletes sütőformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt közepes hőfokúra előmelegítjük.
A lisztkeveréket a sütőporral, szódabikarbónával és darált dióval összevegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kevés sóval és a cukor felével habbá verjük. A tojássárgákat a cukor másik felével felhabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd kézi habverővel, óvatosan a tojásfehérjét és a diós lisztkeveréket.
A tepsibe simítjuk, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőpapírt eltávolítjuk és rácson kihűtjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 80 g nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- só
- 200 g vaj / margarin
A tejbe beleszórjuk a cukrokat, a sót és a búzadarát és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, még melegen beleolvasztjuk a vajat. Kihűtjük a krémet, majd a tészta tetejére simítjuk, diótörmelékkel megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.