...sütivel az élet színes és vidám...

2022. január 29. 12:50 - Miszori Hajnalka

Kókuszkrémes torta

Könnyű, ízletes tortareceptet hoztam, a tortakrém tej helyett kókusztejjel készül.

img_20211229_172744.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 80 g nádcukor
  • 150 g olvasztott, langyos margarin / vaj
  • 100 g liszt / szénhidrátcsökkentett lisztet, vaníliás pudingport és fehér búzalisztet vegyítettem
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál karobpor / kakaópor

A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.

A lisztkeverékbe beletesszük a sütőport, a szódabikarbónát, a karobport, összekeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval és a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukor másik felével habosra keverjük, beleöntjük az olvasztott margarint, kézi habverővel, laza mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét, majd a lisztkeveréket. Belesimítjuk a tortaformába és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztánkat. A tésztát rácson hűtjük ki.

Hozzávalók a krémhez:

  • 6 dl kókusztej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 80 g nádcukor
  • 5 evőkanál agave szirup
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 50 g vaj
  • 500 g mascarpone

A kókusztejben a cukrokkal együtt megfőzzük a búzadarát. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről és azonnal felolvasztjuk benne a vajat. Lehűtjük. Ezután még tovább édesíthetjük agave sziruppal, dúsítjuk mascarponéval és a kókuszreszelékkel. Tegyük egy időre hűtőbe, hogy összeálljon a krém és könnyebb legyen kenni.

Hozzávalók a rétegzéshez:

  • babapiskóta
  • kókusztej

A piskótát kettévágjuk. A kókuszkrémet háromfelé osztjuk. Az alsó piskótalapot megkenjük egy adag krémmel. Utána egy sor kókusztejbe áztatott babapiskóta jön. Majd ismét krém következik és a felső piskótalap. Tetejét bevonjuk a maradék krémmel. Ízlés dolga, hogy az oldalát szabadon hagyjuk, vagy arra is kerül egy kis krém. Díszíthetjük kedvünk szerint. Én elhagytam a díszítgetést.

Egy éjszakára ajánlatos hűtőbe tenni, így a babapiskóta is szépen megpuhul, az ízek összeérnek.

Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiorom.blog.hu/api/trackback/id/tr2916915520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
...sütivel az élet színes és vidám...
süti beállítások módosítása