Egyszerű, tartalmas ropogtatnivaló.
Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- 150 g nádcukor
- 150 g vaj / margarin
- 2 tojás
- só
- 500 g liszt / fehér búzalisztet kevertem teljes kiőrlésű rozsliszttel és tönkölyliszttel
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- kevés tej a sütik tetejének megkenéséhez
A mákot a cukorral összekeverjük, valamivel a felénél több adagot használunk fel a tésztához, a maradékot a megszóráshoz félretesszük.
Tehát a cukros mákot összegyúrjuk a vajjal, sóval, tojással, lisztkeverékkel, szódabikarbónával.
A sütőt közepes hőfokúra előmelegítjük. A tepsinket sütőpapírral kibéleljük.
A mákos tésztát kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra. Virágformákat szúrunk ki belőle.
A tepsibe rendezzük, tetejüket tejjel megkenjük és a félrerakott cukros mákkal megszórjuk. Kb. 20 percig sütjük, kihűlés után zárható dobozban több napig eláll, nyilván akkor, ha nem fogy el még aznap.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.