Egyszerű, pikáns, uzsonnára való sós sütemény recepttel készültem.
Hozzávalók:
- 500 g lisztkeverék / teljes kiőrlésű tökölylisztet és fehér búzalisztet kevertem össze
- 20 g élesztő + 1 kiskanál cukor + tej a felfuttatáshoz
- 50 g margarin, vagy vaj
- 1 tojás
- 2 dl tej
- só
- bármilyen szósz, lehet csípős, paradicsomos
- reszelt sajt ízlés szerint a töltelékhez
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés tejjel. A lisztkeverékben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sózzuk, jöhet a tojás és a tej. Ha puhább tésztát szeretnénk, még adhatunk hozzá tejet, ha ragad a tészta, akkor még egy kis lisztet.
1 órát letakarva kelesztjük a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk. Közben a sütőt közepes hőfokúra előmelegítjük, tepsinket sütőpapírral beborítjuk.
A kinyújtott tésztát szósszal megkenjük és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Téglalapokat vágunk ki belőle, felcsavarjuk, a tepsibe rendezzük, tetejüket tejjel megkenjük és mehet a sütőbe.
Kiflinagyságúra sülnek, a sajt kissé ki is folyhat a belsejükből. Sós, puha, kelt süteményt kapunk, mely frissen a legjobb. Másnapra már szárazabb lesz. Így érdemes még azon melegében fogyasztani teához, tejhez, kakaóhoz uzsonnaként, vagy akár vacsoraként. Laktató, tartalmas.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.