Klasszikus, ropogós nassolnivaló, gyerekek nagy kedvence.
Hozzávalók:
- 400 g liszt / zabpehelylisztet és fehér búzalisztet vegyítettem
- 75 g nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- só
- 4 evőkanál tejföl
- reszelt citromhéj, ízlés szerint / szárítottat használtam
- kevés rum, vagy rumaroma ízlés szerint
- sütéshez olaj
- vaníliával ízesített porcukor, vagy porcukorpótló a szóráshoz
A liszthez hozzáadjuk a cukrokat, sót, tojásokat, tejfölt, citromhéjat, rumot. Jól összegyúrjuk. Középkemény tésztát kapunk. Ha kissé lágyabb tésztát készítünk, az sem baj. Aki nagyon ropogósra szeretné keményebb tésztát készít, aki nem szereti így, nyugodtan adhat hozzá több tejfölt.
Vékonyra kinyújtjuk, derelyeszaggatóval téglalapokat vagdosunk ki, közepükbe nyílást vágunk és áthajtjuk rajta a széleket.
Az olajat bő mennyiségben lábasba, vagy serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk és kezdhetjük a sütést. Gyorsan sülnek, szép aranybarnára. Szedőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük és vaníliás porcukorral megszórjuk. Nyilván porcukorpótlót is használhatunk. Itt meghagytam a klasszikus ízeket, engedményt tettem a porcukorra, mert így az igazi.
Aki szereti, lekvárral is fogyaszthatja. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.