Csökkentett cukortartalmú, az eredeti recepthez képest könnyedebb, reformizált sütit készítettem.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 tojás
- 50 g nádcukor
- 50 g margarin vagy vaj
- 1 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 450 g lisztkeverék / teljes kiőrlésű tönköly és fehér búzaliszt keveréke
- 1 kiskanál szódabikarbóna
A tojást, cukrot, margarint, tejet, mézet összevegyítjük, lassú tűzön átmelegítjük. Kis hűlés után belekeverjük a lisztkeveréket, összegyúrjuk és három cipóra osztjuk.
A sütőt közepes hőfokúra előmelegítjük.
Egy közepes méretű tepsi hátát vajjal megkenjük, kis liszttel beszórjuk és erre kinyújtjuk és egyenként kisütjük a tésztalapokat. Kb. 10 perc alatt megsülnek. Lapos tálcára érdemes csúsztatni a lapokat és hűlni hagyjuk őket.
Hozzávalók a krémhez:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- 450 g vaj
- 6 evőkanál kakaópor
- 85 g nádcukor
A tejben megfőzzük a búzadarát a cukorral együtt, még forrón hozzákeverjük a vajat, a kakaóport. Lehűtjük, akár rövid időre hűtőbe is tehetjük, hogy jól összeálljon a krém, de azért kenhető maradjon.
Az első tésztalapot a krém felével megkenjük, rácsúsztatjuk a második lapot (a tálcáról óvatosan egy hosszú süteményes lapát segítségével), ismét krém következik és a harmadik tésztalap.
Fóliát teszünk a tetejére és konyharuhákat. Hűvös helyre tesszük 2 napra. Ekkor lesz igazán puha, szépen szeletelhető. Tetejét porcukorpótlóval szórtam meg, de elhagyható.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.