Reform lisztek keverékével, reszelt sajttal és fűszerpaprikával készült egyszerű, sós rágcsa.
Hozzávalók:
- 500 g lisztkeverék (graham-lisztet, Szafi Reform csökkentett szénhidrát-tartalmú péksütemény lisztet, és búzalisztet kevertem össze ízlés szerint)
- 100 g reszelt sajt
- 250 g vaj
- 30 g élesztő
- kevés tej
- 1 kiskanál cukor az élesztőhöz
- 2 tojás
- só
- 2 kiskanál fűszerpaprika
- tejföl
- tetejére felvert tojás és szezámmag
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és tejjel. Közben a lisztkeverékkel összemorzsoljuk a reszelt sajtot és vajat. Megsózzuk ízlés szerint. Arra figyelni kell, hogy a reform lisztek sütés után édeskésebbé válnak, így a megszokottól jobban érdemes sózni a tésztát.
Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a paprikát. Annyi tejfölt dolgozzunk a tésztába, amellyel könnyen kezelhető, de nem túl lágy tésztát kapunk. Maradék tejet is önthetünk még hozzá. A rostosabb lisztek miatt sokkal nagyobb a folyadékfelvétele a tésztának.
Egy órára tegyük hűtőbe. Majd melegítsük elő a sütőt, a tepsiket sütőpapírral béleljük ki.
Nyújtsuk ki a tésztát olyan vastagra, ahogy szeretjük a pogácsákat. Szúrjunk ki belőle pogácsa formákat, sorban helyezzük a sütőlemezre. Felvert tojással kenjük meg a tetejüket és szórjunk rá szezámmagot.
Kb. 30-40 perc alatt készre sülnek a pogácsák. A fűszerpaprika miatt kicsit sötétebb színt kapnak, mint a hagyományos pogácsák, így többször ellenőrizzük, tényleg átsültek-e.
Frissen az igazi.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.