Hozzávalók:
- 4 tojás
- só
- 6 evőkanál nádcukor
- 120 g olvasztott, langyos vaj
- 100 g rizsliszt
- 300 g búzaliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 4 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- kevés olaj a sütéshez
A tojásokat kevés sóval, a cukorral felhabosítjuk, hozzáöntjük a vajat, majd a sütőporral elvegyített, átszitált lisztkeveréket és tejet felváltva adagoljuk hozzá. Simára keverjük, a szénsavas vizet a végén hozzákeverjük. 1 órát pihentetjük a tésztát.
A gofri sütőt belül átkenjük kevés olajjal, bemelegítjük, majd kanállal adagoljuk, belesimítjuk a tésztát. Sütőtől függ, meddig sül, néhány óráig elsütögetünk…
Ízesíthetjük a gofrikat lekvárral, vagy tejszínhabbal, vagy pudinggal, vagy csokikrémmel, vagy mogyorókrémmel, de simán, külön ízesítés nélkül is finom.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.