...sütivel az élet színes és vidám...

2021. október 16. 23:16 - Miszori Hajnalka

Zabpudingos piskótatekercs

Könnyed, krémes sütemény az egyszerűség jegyében.

img_20210901_121338.jpg

Hozzávalók a piskótához:

  • 7 tojás
  • 100 g nádcukor
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál karobpor, vagy holland kakaópor

Egy nagyobb, szögletes sütőformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kevés sóval kikeverjük, majd a cukor felével közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük.

A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, karobporral összevegyítjük, szitálva a tojásfehérjés habhoz szórjuk, valamint óvatosan belekanalazzuk a tojássárgás masszát. Óvatos, laza mozdulatokkal, kézi habverővel összevegyítjük és a tepsibe simítjuk.

Kb. 20 perc alatt készre sütjük, a sütőpapírt eltávolítjuk, de nem dobjuk ki, mert rácsra borítás után a papír segítségével feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szoktuk. Feltekerve hűlni hagyjuk.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag vaníliás zabpudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 120 g nádcukor
  • 500 g mascarpone

A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük, hűtjük, majd a mascarponéhoz keverjük. A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krém háromnegyedével, visszatekerjük. A maradék krémmel bevonjuk a piskótatekercset és karobporral, vagy holland kakaóporral megszórjuk. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiorom.blog.hu/api/trackback/id/tr9416723886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
...sütivel az élet színes és vidám...
süti beállítások módosítása