Könnyed, krémes sütemény az egyszerűség jegyében.
Hozzávalók a piskótához:
- 7 tojás
- só
- 100 g nádcukor
- 100 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál karobpor, vagy holland kakaópor
Egy nagyobb, szögletes sütőformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kevés sóval kikeverjük, majd a cukor felével közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, karobporral összevegyítjük, szitálva a tojásfehérjés habhoz szórjuk, valamint óvatosan belekanalazzuk a tojássárgás masszát. Óvatos, laza mozdulatokkal, kézi habverővel összevegyítjük és a tepsibe simítjuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük, a sütőpapírt eltávolítjuk, de nem dobjuk ki, mert rácsra borítás után a papír segítségével feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szoktuk. Feltekerve hűlni hagyjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás zabpudingpor
- 3,5 dl tej
- 120 g nádcukor
- 500 g mascarpone
A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük, hűtjük, majd a mascarponéhoz keverjük. A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krém háromnegyedével, visszatekerjük. A maradék krémmel bevonjuk a piskótatekercset és karobporral, vagy holland kakaóporral megszórjuk. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.