Ízletes, könnyen elkészíthető sós süteményreceptet hoztam, klasszikus kömény ízesítéssel.
Hozzávalók:
- 450 g liszt, ízlés szerint keverve teljes kiőrlésűt finom liszttel
- 200 g olvasztott, langyos vaj
- só ízlés szerint
- 25 g élesztő + 2 kiskanál cukor + 1-2 dl tej, lehet magtej is
- 150 g reszelt sajt
- tejföl állagjavításra, ízlés szerint
- 1 egész tojás a tészta tetejének megkenésére
- köménymag a szóráshoz
Az élesztőt a cukorral és tejjel összekeverjük, felfuttatjuk. Közben a lisztben elmorzsoljuk a reszelt sajtot, megsózzuk, beleöntjük az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, kevés tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges még tehetünk hozzá tejfölt, ne legyen se túl kemény, se túl puha a tészta állaga.
Cipót formálva egy órát letakarva kelesztjük. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, keskeny kis csíkokat vágunk belőle. Felvert tojással megkenjük, köménymaggal megszórjuk és már mehet is a sütőbe.
Gyorsan sül, figyeljünk rá! Eteti magát, másnapra biztos nem marad. Igaz, frissen az igazi!
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.