Könnyű és nagyon ízletes sütemény recepttel jöttem. A tésztát külön-külön sütjük, így kötőjelesen adom meg a hozzávalókat. 27x21 cm-es sütőformában sütöttem.
Hozzávalók a tésztához, 1-1 adaghoz:
- 5-5 db tojásfehérje
- 100-100 g nádcukor
- 50-50 g bármilyen liszt
- 1-1 kiskanál sütőpor
- 100-100 g kókuszreszelék
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A lisztet a sütőporral, kókuszreszelékkel összevegyítjük. A tojásfehérjéket a cukorral habosra felverjük, majd lazán hozzáadjuk a lisztes-kókuszos keveréket. A második lapot ugyanígy összeállítjuk. Megsütjük a tésztákat. Rácson hűtjük, a sütőpapírt még melegen eltávolítjuk.
Óvatosan bánjunk a tésztával, mert kissé törékeny!
Hozzávalók a krémhez:
- 400 ml tej, vagy magtej
- 120-150 g nádcukor, ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- a megmaradt 10 db tojássárgája
- 100 g liszt
- 7 g zselatin
- 200 g vaj
- 150 g mascarpone
- kevés fehér csokoládé és kókuszreszelék a díszítéshez
A tejet a cukorral, vaníliás cukorral forrásig hevítjük. Néhány kanállal a tojássárgákhoz keverjük, felhabosítjuk, néhány kanál cukros tejet még kimérünk hozzá, hozzákeverjük a lisztet, zselatint és apránként adagolva visszaöntjük a tejhez. Sűrűre főzzük állandó keverés mellett. Kihűtjük.
A vajat és mascarponét összekeverjük, kissé habosítjuk és apránként hozzávegyítjük a sárga krémet.
A krémet kétfelé osztjuk. Első felét a két kókuszos sütemény lap közé kenjük, másik felét, pedig a tetejére simítjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel és fehér csokival. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.