Egy egyszerű, nagyon ízletes sütivel készültem. Kifejezetten a cseresznyéhez passzoló karobporral ízesített, kevert tésztával. A karob a szentjánoskenyérfa termése, csokoládé és kakaó pótlóként használatos. Enyhén fűszeres ízvilága van, amely nagyon illik a cseresznyéhez. Emellett sokkal egészségesebb a kakaónál, tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal, élelmi rostokkal. A karobban nincs serkentő teobromin, nátrium, nincs „felpörgető” hatása, valamint nincs benne glutén, laktóz, koleszterin. Kismamák és babák is fogyaszthatják.
Mostantól grammokban adom meg a mennyiséget…
Hozzávalók:
- 500 g cseresznye, ha kevesebb, nem gond
- 4 tojás
- só
- 50 g nádcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 g édes kekszmorzsa
- 30 g zabpehelyliszt
- 2 evőkanál karobpor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 150 g olvasztott, langyos vaj
- díszítéshez por eritrit
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. Egy kisebb szögletes tepsit kivajazunk, kevés kekszmorzsával megszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A nádcukorhoz keverjük a vaníliás cukrot. A kekszmorzsát, zabpehelylisztet, karobport, sütőport, szódabikarbónát összevegyítjük.
A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük, a cukor felét hozzáadjuk és kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a maradék cukorral felhabosítjuk, hozzáöntjük a langyos vajat. Majd kézi habverővel könnyedén összevegyítjük a tojásfehérjével, valamint a lisztkeverékkel.
A tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a cseresznyével és megsütjük.
Picit hűlni hagyjuk a tepsiben, majd felvágjuk, rácsra tesszük, por eritrittel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.