Ízletes, laktató gyümölcsös süti. A tojásos tejfölös massza a tetején különösen íncsiklandóvá teszi.
Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- só
- 10 dkg fruktóz
- 15 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg bármilyen készen kapható gluténmentes lisztkeverék
- 5 dkg rizsliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
- vanília aroma
- 3-4 db alma
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kisebb szögletes tepsit vajjal kikenünk, kevés gluténmentes liszttel megszórjuk.
A liszteket összekeverjük, hozzákeverjük a sütőport, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét sóval és a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral habosra verjük, hozzáöntjük az kihűtött, olvasztott vajat, az aromát. Óvatosan a lisztkeveréket és a felvert tojásfehérjét kézi habverővel beleforgatjuk a tojáshabba, szépen eldolgozzuk és a tepsibe simítjuk. Az almaszeleteket szép sorban rátesszük, tenyérrel óvatosan kissé a tésztába nyomjuk és már tehetjük is a sütőbe. 15 percig elősütjük, addig elkészítjük a tojásos tejfölös öntetet.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 3 dl tejföl
- ízlés szerinti fruktóz, vagy más édesítő
- vanília aroma
A tojásokat felverjük, a cukorral habosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az aromát. Viszonylag híg állaga lesz. A sütire kb. 15 perc sütés után ráöntjük, visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Melegen felszeleteljük, rácson hűtjük. Kihűlve az igazi, a tejfölös massza olyan, mintha puding lenne és nagyszerűen passzol a savanykás alma ízéhez. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.