Könnyű, többféle liszttel kombinált, friss meggyel készült süti. Nyilván meggybefőttel is készíthető, sőt más idénygyümölccsel is. Nagyszerűen használható alaprecept gyümölcsös lepényekhez.
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy/kevesebb is elég
- 10 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 3 evőkanál búzakorpa
- 15 dkg búzaliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 tojás
- 1 dl magtej
- 5 dkg gyümölcscukor
- 8 dkg nádcukor
- só
- 25 dkg margarin, vagy vaj olvasztva/kókuszzsír is lehet
- vanília aroma
- 1 evőkanál rum
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
A meggyet kimagozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és könnyedén megszórjuk zsemlemorzsával.
A kétféle cukrot összekeverjük. A liszteket összevegyítjük egymással és a sütőporral, szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kis sóval kemény habbá verjük, a cukor egy részét is belekeverjük, habosítjuk.
A tojássárgáját felhabosítjuk a többi cukorral, belekeverjük a magtejet, a kihűtött olvasztott margarint, az aromát és rumot. Ezután könnyed mozdulatokkal és kézi habverővel a tojáshabbal összevegyítjük a tojássárgás masszát és apránként, óvatosan a lisztkeveréket is beleforgatjuk.
A tepsibe simítjuk, rászórjuk a meggyet, a tenyerünkkel egy kissé belelapogathatjuk és a sütőbe toljuk.
Kb. 40 perc alatt készre sül. Kockákra szeleteljük még melegen, rácson hűtjük. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.