...sütivel az élet színes és vidám...

2021. május 31. 21:03 - Miszori Hajnalka

Kávés granola torta...

Sütés nélküli, granolából készült, pudingos, mascarpone krémes, kávés, tejszínes gluténmentes sütemény. Íze mennyei, elkészítése egyszerű.

img_20210531_155052-blog.jpg

Hozzávalók a "tésztához":

  • fél, vagy egy egész doboz Viblance pekándiós granola
  • 1 zacskó gluténmentes teasütemény
  • néhány evőkanál puffasztott quinoa
  • 10-15 dkg olvasztott vaj
  • néhány evőkanál lekvár, ízlés szerint
  • tehető bele ízlés szerint növényi magtej

A "tészta" száraz hozzávalóit összevegyítjük, ledaráljuk aprítógépben. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és néhány evőkanál lekvárt a jobb "kötés" miatt. Ha szeretnénk kissé lágyabbra, hozzáadhatunk még néhány evőkanál növényi magtejet. Átgyúrjuk és egy tortaformába belelapogatjuk, majd hűtőbe tesszük.

img_20210530_165815.jpg

Hozzávalók a vanília krémhez:

  • 1 csomag hidegen kikeverhető pudingpor
  • 2,5 dl kókusztej, vagy más növényi magtej
  • 25 dkg mascarpone
  • agave szirup ízlés szerint, vagy más szirup, vagy édesítő

A pudingot kikeverjük hidegen, a mascarponét külön felverjük az édesítővel. Összedolgozzuk a pudinggal és a granolás alapra simítjuk. Ismét hűtőbe tesszük.

Hozzávalók a kávés krémhez:

  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1 evőkanál xilit, vagy más édesítő
  • 25 dkg habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1-2 evőkanál xilit
  • 3 kiskanál zselatin
  • kevés víz

A kávét forró vízzel leöntjük, átkeverjük, az édesítőt feloldjuk benne és langyosra hűtjük. A zselatint kevés vízzel elkeverjük, tűzhelyen felmelegítjük, feloldjuk, majd langyosra hűtjük.
A habtejszínt felverjük 1-2 evőkanál édesítővel, a habfixálóval, a kávét hozzákeverjük. Néhány kanál habot kiveszük, apránként a zselatinhoz keverjük, majd ezt a zselatinos masszát a többi kávés habhoz adjuk. Rásimítjuk a tortára, ismét hűtőbe tesszük.

img_20210531_154623.jpg

Hozzávalók a csokicsorgatáshoz:

  • fél tábla étcsokoládé
  • kevés víz

A csokit összetördeljük, lassú tűzön, kevés vízzel felolvasztjuk. Apránként adagolhatunk hozzá vizet, az a fontos, hogy lágy, csorgatható állaga legyen. Egyfolytában kevergetjük. A tűzről levéve a torta tetejére csíkokban rácsorgatjuk.

Ismét berakhatjuk a hűtőbe, de nem fontos, hiszen azonnal szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.

Egy ízletes, könnyed tortát kapunk. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutiorom.blog.hu/api/trackback/id/tr2916578406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
...sütivel az élet színes és vidám...
süti beállítások módosítása