Sütés nélküli, granolából készült, pudingos, mascarpone krémes, kávés, tejszínes gluténmentes sütemény. Íze mennyei, elkészítése egyszerű.
Hozzávalók a "tésztához":
- fél, vagy egy egész doboz Viblance pekándiós granola
- 1 zacskó gluténmentes teasütemény
- néhány evőkanál puffasztott quinoa
- 10-15 dkg olvasztott vaj
- néhány evőkanál lekvár, ízlés szerint
- tehető bele ízlés szerint növényi magtej
A "tészta" száraz hozzávalóit összevegyítjük, ledaráljuk aprítógépben. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és néhány evőkanál lekvárt a jobb "kötés" miatt. Ha szeretnénk kissé lágyabbra, hozzáadhatunk még néhány evőkanál növényi magtejet. Átgyúrjuk és egy tortaformába belelapogatjuk, majd hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a vanília krémhez:
- 1 csomag hidegen kikeverhető pudingpor
- 2,5 dl kókusztej, vagy más növényi magtej
- 25 dkg mascarpone
- agave szirup ízlés szerint, vagy más szirup, vagy édesítő
A pudingot kikeverjük hidegen, a mascarponét külön felverjük az édesítővel. Összedolgozzuk a pudinggal és a granolás alapra simítjuk. Ismét hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a kávés krémhez:
- 2 evőkanál instant kávé
- 1 evőkanál xilit, vagy más édesítő
- 25 dkg habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1-2 evőkanál xilit
- 3 kiskanál zselatin
- kevés víz
A kávét forró vízzel leöntjük, átkeverjük, az édesítőt feloldjuk benne és langyosra hűtjük. A zselatint kevés vízzel elkeverjük, tűzhelyen felmelegítjük, feloldjuk, majd langyosra hűtjük.
A habtejszínt felverjük 1-2 evőkanál édesítővel, a habfixálóval, a kávét hozzákeverjük. Néhány kanál habot kiveszük, apránként a zselatinhoz keverjük, majd ezt a zselatinos masszát a többi kávés habhoz adjuk. Rásimítjuk a tortára, ismét hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a csokicsorgatáshoz:
- fél tábla étcsokoládé
- kevés víz
A csokit összetördeljük, lassú tűzön, kevés vízzel felolvasztjuk. Apránként adagolhatunk hozzá vizet, az a fontos, hogy lágy, csorgatható állaga legyen. Egyfolytában kevergetjük. A tűzről levéve a torta tetejére csíkokban rácsorgatjuk.
Ismét berakhatjuk a hűtőbe, de nem fontos, hiszen azonnal szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
Egy ízletes, könnyed tortát kapunk. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.