Egy tavasziasan friss, illatos, rostgazdag pogácsa receptet hoztam Nektek. Újhagymával az igazi, de télen reszelt vöröshagymával is lehet próbálkozni.
Hozzávalók:
- 45 dkg graham-liszt
- 15 dkg ízlés szerinti lisztkeverék, vagy finomított búzaliszt
- 2 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 újhagyma
- 2 egész tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2-3 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint
- szezámmag
Az élesztőt a cukorral és a tej felével felfuttatjuk. A liszteket összevegyítjük, a hagymákat felkarikázzuk és a lisztbe forgatjuk. A tojásokat, a sót ízlésünk szerinti mennyiségben, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, tejfölt a lisztes, hagymás keverékhez adjuk. Átgyúrjuk. Ha a puhább tésztát szeretjük, tehetünk még bele kevés tejfölt. 1 órát kelesztjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kinyújtjuk olyan vastagságúra, ahogy szeretjük: vastagabbra, ha magasabb pogácsákat szeretünk, vékonyabbra, ha kisebbeket. Pogácsákat szaggatunk belőlük és sütőpapírral borított tepsibe rendezzük. Tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk szezámmaggal. 30-40 percig sütjük.
Kb. 3-4 tepsi pogácsánk lesz ebből a mennyiségből. Frissen a legfinomabb.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.