Sütés nélküli, zamatos édesség a mentesség jegyében. Friss, könnyed, nemcsak glutén- és cukormentesen, hanem tejmentesen is készíthető.
Hozzávalók 21x21 cm kapcsos szögletes tortaformához:
- 1,5 csomag (kb. 20 dkg) Gullón glutén- és cukormentes keksz
- 10 dkg olvasztott vaj (lehet kókuszzsír)
- pár evőkanál cukormentes lekvár
- eperlekvár ízlés szerint
- 50 dkg friss eper
- 1 zacskó Panna főzés nélküli, édesítős pudingpor, gluténmentesen
- 2,5 dl kókusztej
- 25 dkg mascarpone (lehet növényi)
- ízlés szerint xilit, vagy más édesítő
- pár evőkanál zselatin fix
- 4 púpozott teáskanál zselatin 2 dl vízhez
A Gullón kekszeket aprítógépbe tesszük és ledaráljuk. Ha nincs gépünk, sodrófával, zacskóban összetörhető, vagy külön ledarálható darálón.
Hozzákeverjük az olvasztott vajat, és néhány kanál lekvárt. Összegyúrjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Érdemes sütőpapírt fektetni a forma aljára. Kis időre hűtőbe tesszük.
Ízlés szerinti mennyiségben egy réteg eperlekvárt terítünk szét a tésztán és megszórjuk felaprózott eperrel. A legszebb epreket félretesszük a süti tetejéhez. Újra hűtőbe tesszük a desszertet.
A pudingport a kókusztejjel felverjük. Külön a mascarponét is felhabosítjuk néhány kanál xilittel, vagy más édesítővel, apránként pár kanál zselatin fix-szel javítunk az állagán.
A mascarponét és a pudingot óvatosan összevegyítjük, majd a sütire adagoljuk, elkenjük.
A félretett eperszemeket gerezdekre vágjuk, és díszítjük velük a krémet.
A zselatint a vízzel, pici édesítővel elkeverünk, felforraljuk, kevergetve hűtjük, majd kanállal el kezdjük locsolni a süti tetején az epreket, majd ráöntjük a zselatint a sütire.
Ismét hűtőbe tesszük, kb. 1-2 órára, majd szeletelhető. Egy baja van: rögtön elfogy!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.