Hozzávalók:
- 5 tojás
- só
- 120 g nádcukor
- 50 g olvasztott, langyos vaj
- 150 g kekszmorzsa
- 70 g zabpehelyliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 100 g feldarabolt dió
- ízlés szerint friss szilva, feldarabolva
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük. A kekszmorzsát a zabpehelyliszttel, a sütőporral és a dió darabkákkal összevegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kissé felverjük, majd a cukor felét hozzáadva kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a maradék cukorral felhabosítjuk. A tojásfehérjés habhoz kézi habverővel óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás habot és a diós lisztkeveréket, valamint a szilvadarabkákat. Nagy mozdulatokkal dolgozunk, majd a tortaformába simítjuk a tésztát és mehet is a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőformában hagyjuk kissé hűlni, majd rácsra borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt. Ha kihűlt, porcukor helyett por eritrittel megszórhatjuk. Készíthetünk hozzá pudingot, fogyaszthatjuk akár lekvárral, gyümölcspürével, vagy tejszínhabbal is, ízlésünk szerint.
Tápdús, ízletes sütemény, a szilva és a dió ízvilága nagyon illeszkedik egymáshoz.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.