Egyszerű recepttel jövök, egy istenien finom és egyben egészséges, laktató süteménnyel.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 7 dkg zabpehelyliszt, vagy kókuszliszt, vagy bármilyen rostosabb, teljeskiőrlésű liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 10 dkg darált mák
- 1 kiskanál fahéj
- 4 egész tojás
- só
- 3 db alma, lereszelve
- 10 dkg cukor, vagy helyette datolyaszirup, vagy méz ízlés szerint
- 1 dl tej
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 1 citrom leve, héja
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kapcsos kerek tortaformát készítünk elő, aljára sütőpapírt helyezünk. A liszteket, sütőport, mákot, fahéjat, citromhéjat összevegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük kevés sóval, a cukor felével.
A tojássárgákat felhabosítjuk, hozzáadjuk a cukor másik felét. Hozzáöntjük a tejet, a citrom levét és a vajat.
Óvatosan összevegyítjük a tojásfehérjével, majd a reszelt almával és a lisztes, mákos keverékkel. A legjobb kézi habverővel, óvatosan összeforgatni.
Belesimítjuk a tortaformába és sütőbe tesszük.
Tűpróbával ellenőrizzük, mennyire ragad a tészta.
Ha kész, egy ideig pihentetjük a formában, majd rácsra tesszük hűlni a sütőpapír eltávolítása után.
Tálalhatjuk melegen, hidegen, tetején baracklekvárral; vagy sodóval, vagy pudinggal, vagy tejszínhabbal, vagy idénygyümölccsel, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.