Ha egyszerű, gyorsan elkészíthető ropogtatnivalóra vágyunk…
Hozzávalók:
- 300 g liszt / teljes kiőrlésű graham lisztet és fehér búzalisztet kevertem
- 250 g reszelt sajt
- 300 g vaj / margarin
- só
- 20 g élesztő + 1 kiskanál cukor + ½ dl tej
- bors
- pirospaprika
- 1+1 tojás
- szezámmag
Az élesztőt összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd felfuttatjuk. A sütőt közepes hőfokúra előmelegítjük. Sütőlemezünket sütőpapírral kibéleljük.
A lisztben elmorzsoljuk a reszelt sajtot, majd a vajat, sót, ízlés szerinti mennyiségben borsot, pirospaprikát, a felfuttatott élesztőt és a tojást. A tészta kellemesen lágy legyen, esetleg még tejet adhatunk hozzá. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és derelyemetszővel kis téglalapokat vágunk a tésztából.
A tepsibe rendezzük, tojással megkenjük és szezámmagot szórunk a tetejére. Kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Gyorsan elfogy. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.